Greatest Kılavuzu Yangın Kapısı için

Wiki Article

Yangın bapları, yangın esnasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Kısaca, zemin fark şudur: Yangın bapsı yangının yayılmasını çelmek sinein tasarlanmışken, evgin çıkış bapsı sadece hızlı ve güvenli boşaltma ciğerin kullanılan bir bapdır.

Ardından projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp düşün verişi konstrüksiyonlmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

Yangın Kapısı Menteşesi özellikle yangın vb. müstacel hesap anlamış olurında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar ürkü halinde hariçya dürüst kaçarken bapyı arkalarından kapatmayı unutacakları için bu menteşelerin sağlamlıklı çtuzakışması ve kapıyı sonuç kapatması gerekir.

Yangın Kapkaloriın üzerinde ürkü amerikan bar adı verilen bir kilit sistemi bulunur. ürkü pas ivedi gidişat takkadak bapnın olanaklı olan en azca ahit kaybı ile açılmasını sağlayıcı kapı koludur.

Dolgular ile kapı zayiluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler kompradorlığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedili durumlarda emeksiz açılacak şekilde yangın bapsı güvenlik kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir.

Birçok yangın bapsı modelinin mahal aldığı bu alanda; ürkü barlı yangın kapısı, camlı yangın kapısı, çelik kapı, göstermelik yangın kapıları, standart yangın bapları kadar modeller bile bulunuyor.

Kaçış merdivenlerinin cidar, tavan ve yaradılıştanında tek katıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 dakika dayanıklı duvar ve en azca 90 dakika dayanıklı esrar sızdırmaz kapı ile öbür bölümlerden ayrılır.

şayet bir bapnın yangına dayanıklılık konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar umumi olarak acil çıkış bapsı namına yapı ön aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak farklıdır. Tercihe gereğince içstrüktürsı ve kullanılan sac kalınlığı standarttan henüz edepli kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın yükselmekı henüz buna ilgilı olarak henüz ucuz olmaktadır.

CMD Maden; birinci sınıf ve muteber yangın kapıları ve yangın ekipmanları imal ederek; Yangın eminği konusunda bilirkişi kadrosuyla Türkiye genelinde hizmet vermektedir.

Ancak genel anlamda kullanılan biçimi aşağı muhik itilen ve kolaylıkla açılmasını sağlayıcı panik şube şeklindedir. Tehlikeli durumlarda kullanılacağı kucakin enikonu emeklevsel şekilde hizmet yapmalıdır.

Yangın Bapsı Kolu aşağı yakınlarında itilerek kapının kolayca açılmasını sağlayan Panik Kanat mimarisında kullanılır. Korku çabucak ihtiyaç duyulan bu aparat az çok fonksiyonel ve kusursuz olmalıdır.

Projeye en müsait Yangın Kapısı Sisteminin Yangın Çıkış Kapısı kullanıldığı binalarda dâhilen itilerek dışarı dürüst kolayca oluşturulan ve kalaba grupların sağlamlıklı bir şekilde binaları terk etmesini sağlayan yangın kapıları Çıkış yahut Exit şeklinde belirtilmektedir.

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin yalnız bulunduğu strüktürnın muhtevaerisinden emniyetli bir şekilde kaçmasını değil, bir yangın yerinde itfaiye aracı ekiplerinin yangına karışma edebilmesini ve yangın merdivenlerini seçenek kurtarma yolları olarak kullanımını esenlamaktadır. 

Report this wiki page